Toeristische bezienswaardigheden

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Huy ligt aan de oevers van de Maas in het hart van de Condroz , halverwege tussen Luik en Namen . Aangezien het Château de Bonne espoir aan de rand van de bossen van Tihange ligt, staan we in directe verbinding met de bewegwijzerde wandelingen in Hoei en Modave.

Kerncentrales, die in het verleden zo controversieel waren, zijn nu gepland om te worden gesloten op 1/2/2023 voor Tihange 2, 1/9/2025 voor Tihange 1 en 1/10/2025 voor Tihange 3. .

Een verblijf in Bonne Espérance brengt u dus op 30 minuten van Luik en Namen .Laatstgenoemde is de hoofdstad van Wallonië en Luik was eeuwenlang de hoofdstad van het gelijknamige vorstendom.

De stad Hoei, dochter van de Maas, heeft een opmerkelijk burgerlijk en religieus vastgoederfgoed. Het museum, de collegiale kerk en de typische steegjes zijn een bezoek waard.

De Condroz van Luik is een van de mooiste streken van België. Het heeft de bijzonderheid ongelooflijke landschappen en dorpen aan te bieden waarvan de authenticiteit bewaard is gebleven.

Gebouwen die deel uitmaken van het uitzonderlijk erfgoed van Wallonië bevinden zich op een boogscheut. Onder hen tellen we het kasteel van Modave, het kasteel van Jehay , de collegiale kerk van Amay en deAbdij van Vrede God .

Als u de loop van de Maas volgt, kunt u ook Dinant , de kastelen van Freyr en de watertuinen van Annevoie ontdekken.

Fietsliefhebbers zijn bevoorrecht. De bekende " Mur de Huy " ligt op 10 minuten wandelen en fietsen kunnen gestald worden in onze garage.

Het Ravel-netwerk passeert op 1 km van het kasteel. Het maakt het mogelijk om de Maasvallei over te steken richting Maastricht of Dinant terwijl een andere arm de Condroz van Luik oversteekt richting de Condroz van Namen (Ciney)